Overask dine gæster ved midnatstid med disse lækre små, sorte perler.
20 cupcakes:
185 g hvedemel
150 g lyst rørsukker
35 g kakao
2 tsk bagepulver
1 ¾ dl vand
4 spsk rapsolie
1 let sammenpisket æg
1 tsk vaniljeessens
Fyld:
240 g flødeost
65 g sukker
1 æg
1 spsk rom eller cognac (kan udelades)
120 g chokoladeknapper
Midnatshimmel-glasur:
375 g sukker
2 pasteuriserede æggehvider
1 knivspids salt eller sort pastafarve
Pynt:
glimmersukker til drys
sølvkugler og bananformet slik
A. Varm ovnen op til 180°C.
Pisk flødeosten til fyldet glat med sukker, æg og evt. spiritus.
Vend chokoladeknapper i, og stil det til side.
B. Bland mel, sukker, kakao og bagepulver.
Tilsæt vand, olie, æg og vaniljeessens, og pisk dejen glat med en træske.
C. Fyld papirformene halvt op med chokoladedej og læg en teske med top af flødeosteblandingen ovenpå.
Bag kagerne i 15-25 minutter, eller til de føles faste.
Fyldet vil være lidt blødt.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af.
Glasur: Pisk sukker, æggehvider og salt med en elpisker, til alt er blandet.
Skru piskeren op til højeste fart og pisk, til massen er meget tyk og luftig.
Tilsæt sort farve.
Smør glasuren på kagerne, og drys med glimmersukker og sølvkugler.
Sæt et stykke bananformet slik på som måne.
Tips: Du kan oså erstatte den hjemmelavede glasur med færdigkøbt glasur, der er klar til brug.