Logo

Skønne midnats cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skønne midnats cupcakes

Overask dine gæster ved midnatstid med disse lækre små, sorte perler.

 

20 cupcakes:

185 g hvedemel

150 g lyst rørsukker

35 g kakao

2 tsk bagepulver

1 ¾ dl vand

4 spsk rapsolie

1 let sammenpisket æg

1 tsk vaniljeessens

Fyld:

240 g flødeost

65 g sukker

1 æg

1 spsk rom eller cognac (kan udelades)

120 g chokoladeknapper

 

Midnatshimmel-glasur:

375 g sukker

2 pasteuriserede æggehvider

1 knivspids salt eller sort pastafarve

Pynt:

glimmersukker til drys

sølvkugler og bananformet slik

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Pisk flødeosten til fyldet glat med sukker, æg og evt. spiritus.

Vend chokoladeknapper i, og stil det til side.

 

B. Bland mel, sukker, kakao og bagepulver.

Tilsæt vand, olie, æg og vaniljeessens, og pisk dejen glat med en træske.

 

C. Fyld papirformene halvt op med chokoladedej og læg en teske med top af flødeosteblandingen ovenpå.

Bag kagerne i 15-25 minutter, eller til de føles faste.

Fyldet vil være lidt blødt.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Glasur: Pisk sukker, æggehvider og salt med en elpisker, til alt er blandet.

Skru piskeren op til højeste fart og pisk, til massen er meget tyk og luftig.

Tilsæt sort farve.

Smør glasuren på kagerne, og drys med glimmersukker og sølvkugler.

Sæt et stykke bananformet slik på som måne.

 

Tips: Du kan oså erstatte den hjemmelavede glasur med færdigkøbt glasur, der er klar til brug.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her