Logo

Sigtebrød med rugsigtemel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv dette sigtebrød lavet på blandt andet rugsigtemel, flormel og sødmælk til teen eller kaffen en hyggeligt eftermiddag. Brødet kan holde sig friskt i flere dage og kan altså nydes i længere tid.

 

375 g rugsigtemel
125 g flormel
1 tsk salt
1 tsk sukker
3 dl sødmælk
50 g gær

Melet sigtes med salt og sukker.
Gæren udrøres i lidt i mælken, alt sammenblandes og æltes.
Henstilles tildækket og dejen hæves til det dobbelte.
Formes til brød, der stilles på en smurt bageplade eller lægges i en smurt form, hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv.
Pensles og bages ca 45 min ved 200ºC.
Man kan tage halvdelen flormel og halvdelen sigtemel.
Dette brød kan holde sig friskt i flere dage, når det ikke er bagt for længe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.642 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her