#
225 g hvedemel
1 æg + mælk ialt 1 ½ dl
2 tsk bagepulver
1 tsk sukker
1 nip Hvidløgspulver
¼ tsk cayennepeber
¼ tsk stødt muskatnød
1 tsk salt
4 spsk fintklippet purløg
60 g koldt smør i små terninger
*
Forvarm ovnen til 225°.
Bland melet med salt, bagepulver, sukker, krydderier og purløg.
Fordel smørret i melblandingen med fingerspidserne.
Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet.
Dejen må ikke være klæbrig - tilsæt lidt mere hvedemel om nødvendigt.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt sammen.
Pres den med fingrene til en 1 cm tyk plade.
Dyp kanten af et glas på ca. 4 cm i diameter i hvedemel, og stik scones ud af dejen.
Læg dem på en plade med bagepapir, tyndt drysset med et lag hvedemel.
Bages i ovnens øverste del i ca. 10 min.
Scones smager bedst samme dag, de er bagt.
Servér dem lune til suppe, evt. med koldt smør til.