12 stykker
225 g hvedemel
2 strøgne tsk bagepulver
½ strøgen tsk salt
55 g smør (kan udelades)
150 ml mælk
1 pisket æg til pensling
1. Sæt ovnen på 225°C. Smør en bageplade eller dæk med bagepapir.
2. Sigt melet sammen med de øvrige tørre ingredienser.
3. Smulder smørret i melet, indtil blandingen bliver "brødkrummeagtig".
Tilsæt eventuelt sukker.
4. Lav en fordybning i dejen, tilsæt mælken og rør med en slev, til dejen bliver blød og svampet.
5. Læg dejen på et melstrøget bord og ælt den, indtil den bliver blank.
Rul dejen ud (ca. 2 ½ cm tyk) og pres små runde stykker ud.
6. Smør de små scones med pisket æg, hvis der ønskes en skinnende overflade, eller drys med hvedemel, hvis fladen skal være blød.
7. Bag scones' erne på øverste rille, indtil de er pænt hævede og gyldne.
Læg dem på en rist, indtil de er afkølede, eller server dem varme.
NB! Der kan tilsættes 30 g tørrede rosiner eller anden tør frugt i melet.
Til oste-scones erstattes halvdelen af smørret med 30 g reven, stærk ost. Der anvendes ikke sukker i denne opskrift.