200 g mandler (knuste eller i flager)
150 g flormelis
3 stk æggehvider
Creme:
100 g smør
100 g flormelis
1 tsk vanilje sukker
1 spsk kakao
2 stk æggeblommer.
evt. 100 - 200 g Mørk Chokolade
Flormelis og æggehvider piskes helt stive, (skal kunne vende skålen på hovedet), derefter tilsættes mandlerne.
Nu skal der laves små klatter på en bageplade (m/ teske) og de skal bages v/ 150ºC indtil de er lysebrune. (I kan prøve at tage en kage af pladen og hvis bunden sidder fast skal de have
lidt mere). Når de er bagt skal de køles af. De kan evt. kommes i fryseren (eller udenfor hvis det er frostvejr). Efter ca. 30 minutter eller længere tid i fryseren kommer I cremen på.
Creme:
Smørret skal kun være blødt, det skal ikke smeltes, det hele skal blandes sammen. Så kommer I godt tykt lag oven på hver enkelt kage. Der efter skal kagerne straks i fryseren i ca. 30 minutter.
Derefter skal hver enkelt kage pensles (eller dyppes) med smeltet chokolade.
Tips: Kagerne skal opbevares i fryseren. Men de behøves ikke at tø op før de skal spises! De bliver nemlig aldrig helt frosne hvis man kan sige det sådan.
Hvis man skal lave en større portion så kan man kun røre/piske dobbelt opskrift ad gangen, ellers bliver æggehviderne i bunden af skålen aldrig stive nok.
Der er 3 ting der afgør om disse kager lykkes:
1. stive æggehvider
2. at de er bagt godt nok
3. at de bliver kølet godt nok af ind i mellem creme og dækning af chokoladen.