Logo

Sønderholm-roulade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
50 g blødt smør
125 g sukker
3 æg
6 spsk kakao
80 g hvedemel
½ tsk natron
½ dl kærnemælk

Creme:
2 spsk hvedemel
1 æggeblomme
1 dl vand
60 g smør
60 g flormelis
reven skal og saft af ½ appelsin

Smør og sukker røres godt, de sammenpiskede æg røres i lidt efter lidt, kakao, hvedemel og natron sigtes og røres skiftevis med kærnemælken.
Dejen smøres ud på en velsmurt rouladeform (gerne af papir) og bages ved stærk varme 225ºC i 6-7 minutter.
Vendes på sukkerstrøet papir, afkøles med fugtigt papir over.
Til cremen piskes hvedemel, æggeblomme og vand sammen og bringes i kog under piskning.
Afkøles lidt og røres med blødgjort smør, lidt ad gangen, derefter med flormelis, appelsinskal og- saft.
Smøres på rouladen, der rulles sammen på den lange led.
Kan pyntes med sigtet flormelis, syltede appelsinskiver og nøddekerner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.620 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her