½ dl mælk
25 g gær
150 g margarine
350 g hvedemel ( 6 dl )
½ tsk salt
½ spsk sukker
1 æg
Fyld:
40 g margarine
1 spsk sukker
75 g rosiner
15 g hakkede valnøddekærner
reven skal af 1 citron
æg til pensling
sukker
Mælken lunes, gæren udrøres heri.
Margarinen smuldres i melet.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes igennem.
Dejen udrulles i et rektangel (ca. 15x40 cm. )
Margarinen skæres i tynde skiver og lægges midt på dejen.
Sukker, rosiner, valnøddekærner og citronskal drysses over.
Siderne foldes ind til midten.
Stangen flyttes over på en plade og efterhæver i ½ time.
Pensles med æg og drysses med sukker.
Bagetid ca. 25 min. ved 200°C.
Tips: Dejen kan evt. udrulles på bagepapir, så den er nemmere at flytte
over på pladen. I stedet for valnødder kan bruges hasselndder.