Logo

Søndagsstang

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ dl mælk
25 g gær
150 g margarine
350 g hvedemel ( 6 dl )
½ tsk salt
½ spsk sukker
1 æg

Fyld:
40 g margarine
1 spsk sukker
75 g rosiner
15 g hakkede valnøddekærner
reven skal af 1 citron

æg til pensling
sukker

Mælken lunes, gæren udrøres heri.
Margarinen smuldres i melet.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes igennem.
Dejen udrulles i et rektangel (ca. 15x40 cm. )
Margarinen skæres i tynde skiver og lægges midt på dejen.
Sukker, rosiner, valnøddekærner og citronskal drysses over.
Siderne foldes ind til midten.
Stangen flyttes over på en plade og efterhæver i ½ time.
Pensles med æg og drysses med sukker.
Bagetid ca. 25 min. ved 200°C.

Tips: Dejen kan evt. udrulles på bagepapir, så den er nemmere at flytte
over på pladen. I stedet for valnødder kan bruges hasselndder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her