Bag nogle lækre bløde, grovboller med gulerod. Bollerne er
velegnede med fyld til frokost og madpakker og som tilbehør til suppe og varme
retter.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time og 30 min. Bagetid:
15-20 min. Fryseegnede. 16 stk.
#
50 g gær
5 dl vand
75 g ruggryn eller -flager
2 tsk groft salt
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekerner
200 g gulerod
ca. 500 g hvedemel
Pynt:
lidt mælk
1 spsk hørfrø
evt. 1 spsk rugflager
*
Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C) og tilsæt
rugflager, salt, hørfrø, solsikkekerner, revet gulerod og gradvist melet.
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord og lad den hæve
tildækket i 1 time.
Form 16 boller og sæt dem på bageplader med bagepapir.
Lad dem efterhæve tildækket i 30 min.
Pensl bollerne med mælk og drys med hørfrø og evt.
rugflager.
Bag bollerne i 15-20 min. ved 200 °C.
Afkøl på en bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin