Bunde:
200 g mørkt rugbrød uden skorpe og kerner
150 g smuttede, hakkede mandler
1 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
6 æg
200 g sukker ( 2 dl )
2 spsk snaps
Fyld og pynt:
4 dl piskefløde
250 g udblødte svesker
150 g udblødte abrikoser
citronmelisse
Opvarm ovnen til 175ºC.
Skær rugbrødet i små terninger og bland dem med mandler, hvedemel og bagepulver.
Del æggene og pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret.
Rør snapsen i.
Rør de tørre ingredienser i æggeblommerne.
Pisk hviderne stive og rør en stor spsk i blandingen. Vend resten i.
Smør en springform med smør og hæld dejen i.
Bag kagen i ca. 50 min. til den føles fast.
Afkøl på en rist.
Når kagen er kold, flækkes den op i to, og bunden lægges på et fad.
Pisk fløden stiv og tag lidt fra til pynt.
Skær svesker og abrikoser i små terninger.
Tag lidt fra til pynt og vend resten i flødeskummet.
Kom fyldet på kagebunden og læg toppen på.
Pynt med flødeskum, svesker, abrikoser og citronmelisseblade.