1 dag:
1 portion surdej
1 ½ l. lunkent vand
6 tsk salt
500 g skårne rugkerner
150 g rugmel
850 g hvedemel
2. dag:
½ l. lunkent vand
850 g rugmel
1 dag:
Surdejen røres med salt, rugkerner, rugmel og hvedemel.
Dejen dækkes med et viskestykke og hæver 12-24 timer.
2 dag:
Tag en kop surdej fra, til næste gang.
Drys med salt og dæk med alufolie.
Stil det i køleskabet.
Dejen røres sammen med vand og rugmel.
Hæld dejen i smurte forme ⅔ op.
Hæver i 2-6 timer. Pensles med smeltet smør.
Sættes i kold ovn på nederste rille og bages 1 ½ time ved 190ºC.
Tages ud af formene, pensles med smeltet smør, og bagefter med koldt vand.
Tips: Fantastisk godt rugbrød, men ret tidskrævende pga. det tager et par dage