Logo

Rugbrød 6

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dag:
1 portion surdej
1 ½ l. lunkent vand
6 tsk salt
500 g skårne rugkerner
150 g rugmel
850 g hvedemel
 
2. dag:
½ l. lunkent vand
850 g rugmel
 
1 dag:
Surdejen røres med salt, rugkerner, rugmel og hvedemel.
Dejen dækkes med et viskestykke og hæver 12-24 timer.
2 dag:
Tag en kop surdej fra, til næste gang.
Drys med salt og dæk med alufolie.
Stil det i køleskabet.
Dejen røres sammen med vand og rugmel.
Hæld dejen i smurte forme ⅔ op.
Hæver i 2-6 timer. Pensles med smeltet smør.
Sættes i kold ovn på nederste rille og bages 1 ½ time ved 190ºC.
Tages ud af formene, pensles med smeltet smør, og bagefter med koldt vand.
 
Tips: Fantastisk godt rugbrød, men ret tidskrævende pga. det tager et par dage

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.181 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her