35 mørdejsskaller:
Dej:
150 g hvedemel
75 g kartoffelmel
1/8 tsk bagepulver
100 g margarine
1 helt æg
50 g sukker
Fyld:
1 tallerken risengrød
1 æg
2 spsk sukker
½ tsk Vanila
2 tsk sukker
Mørdej:
Begge slags hvedemel samt bagepulver sigtes sammen.
Koldt smør hakkes i. Æg og sukker røres sammen og æltes i.
Dejen rulles ud, udstikkes i runde kager og prikkes.
Smurte linseforme beklædes udvendigt med dejen og bages med den dejklædte bund vendt opad på pladen i ca. 15 min. ved 200ºC.
De løsnes forsigtigt fra formene, før de er helt kolde.
Grøden røres blød med æggeblomme, sukker og Vanila.
Den stiftpiskede æggehvide piskes sej med lidt sukker og blandes i.
Grøden fordeles i bagte mørdejsskaller, der igen bages ca. 10 min. ved 225ºC.
Kagerne spises varme.
Der kan lægges frugtmos under grøden, eller man kan pynte med frugt øverst på kagerne.