tærter
180 g hvedemel
120 g smør/ margarine
1 knsp salt
1 spsk sukker
3 spsk koldt vand
1 pk tørrede abrikoser
6 rabarber
1 ½ dl sukker
2 æggehvider
6 spsk flormelis
1) Smuldr hvedemel og smør, tilsæt salt og sukker.
2) Rør til sidst vand i til det blir en piedej.
3) Tryk dejen ud i en tærteform (26 cm) og sæt den koldt i ½ time.
4) Bages midt i ovnen i 10 min. ved 200°.
5) Abrikoserne lægges i blød natten over.
6) Rens rabarberne og skær dem i stykker.
7) Læg rabarber og abrikos i pien og drys sukker over.
8) Bages videre ved 180° i ca. 20 min.
9) Pisk æggehviderne stive og pisk sigtet melis i.
10) Sprøjt marengsen på og sæt den tilbage i ovnen.
11) Bages videre ved 200ø i ca. 5 min. Til marengsen er gylden. Server kagen nybagt med flødeskum eller is.