Logo

Rådhuspandekager - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Rådhuspandekager - diabetiker

(opskrift fra Diabetesforeningen. Landsforeningen for Sukkersyge. Temahæfte 13) Af dejen bliver der 10 pandekager.
 
Pandekager:
125 g hvedemel
3 dl skummetmælk
2 æg
lidt sødestof
lidt reven citronskal
25 g plantemargarine til bagning
 
Creme:
2 æg
1 spsk (10 g) Maizena
2 ½ dl skummetmælk
½ stang vanilje
sødestof svarende til 20 g sukker
 
Abrikossauce:
25 g tørrede abrikoser
1 dl vand
lidt sødestof
 
Pynt: 10 mandler
 
De tørre ingredienser til pandekagedejen rø­res til en tyk jævning med mælk og æg.
Tilsæt sødestof og reven citronskal.
Lad dejen hvile ½ time.
Beregn ca. ¾ dl dej pr. pandekage.
Creme: Æg, Maizena, sødestof, mælk og den flækkede vaniljestang piskes sammen og varmes langsomt op under piskning til cremen er jævn.
Abrikossauce: De udblødte abrikoser koges i udblødningsvandet i 15-20 minutter, og tilsæt­tes sødestof.
Fortyndes evt. med vand til en passende konsistens og smag.
Cremen fordeles på pandekagerne, der rul­les sammen og lægges i et ovnfast fad.
Abrikos­saucen hældes over, og de tørristede mandel­splitter drysses over. Varmes i ovnen.
 
1 pandekage svarer til: 1 portion fra Brød­gruppe B, l/2 portion fra Mælkegruppen, 1 portion fra Fedtgruppen.
 
Tips: Anvendes pandekagerne uden creme og abrikossauce, svarer 1 stk til: 1 portion fra Brødgruppe B, 1 portion fra Fedtgruppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.701 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her