De lækre muffins er bagt med sunde frø og kerner og sødet
med tørrede abrikoser. Nyd som mel- lemmåltid. Hjemmebag når det er bedst
12 stk. Arbejdstid: 25 min. Bage/kogetid. ca. 40 min.
#
175 g rød quinoa
3 spsk olie
et drys salt
250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 æg
1¾ dl mælk
100 g farin
12-15 tørrede abrikoser
lidt olie til formene
Drys: 1 dl græskarkerner
*
Kog quinoaen i 2 dl vand i ca. 12 min.
Rør olien i sammen med salt.
Bland mel og bagepulver, og drys mel blandingen i quinoaen.
Pisk æg og mælk sammen, og rør det i dejen sammen med farin
og hakkede abrikoser.
Pensl 12 muffinforme med olie eller foer dem med papirforme.
Fordel dejen i formene, og drys med græskarkerner.
Bag kagerne i ca. 30 min. ved 175 °C, til de er gennembagte.
Afkøl på en rist.
Tips: Quinoa hører til gåserodsfamilien, der også omfatter
rødbeder, sølvbeder og spinat. Det er quinoaplantens frø, som bruges. De er
glutenfri og har et højt proteinindhold.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin