Dej:
2 lagkagebunde
Fyld:
2 blade husblas
2 ½ dl kaffefløde
2 æggeblommer
1 spsk sukker
2 tsk kartoffelmel
2 dl piskefløde
3 tsk vaniljesukker
Garnering:
300 g marcipan
grøn frugtfarve
2 ½ dl flormelis
Læg husblasen i koldt vand.
Hæld fløden i en tykbundet kasserolle og tilsæt æggeblommer, sukker og kartoffelmel.
Giv det et opkog og lad det simre vidre under stadig piskning til det
bliver en tyk, glat creme. Kram så meget vand som muligt ud af husblasen og læg den i den varme creme.
Rør til husblasen er smeltet og lad cremen blive kold.
Pisk fløden stiv og smag den til med vaniljesukker.
Bland creme og fløde og lad det stå i køleskabet i ca 1 time.
Arbejd marcipan, frugtfarve og flormelis sammen til en lysegrøn, smidig masse.
Bred en del af cremen over den ene bund, dæk med den anden og kom creme på kanten af tærten i en lille høj.
Rul marcipan ud mellem to stykker bagepapir drysset med flormelis. Læg marcipanen over tærten og skær kanten pæn.
Sigt flormelis over og stil den to timer i kæleskabet.