3 spsk smør
125 g hvedemel
1 æg
1 æggeblomme
1 spsk sukker
1 knsp salt
¼ liter mælk
smør til stegning
FYLD:
400 g blandede friske bær - solbær hindbær, brombær, blåbær
lynghonning
Grand Marnier
TILBEHØR OG PYNT:
2 appelsiner
flormelis
evt. vaniljeis
Smelt smørret. Rør melet sammen med det hele æg og æggeblommen samt sukker, salt, mælk og smeltet smør.
Bag 8 pandekager i smeltet smør på en tykbundet pande. Hold dem varme i ovnen, efterhånden som de bliver bagt.
Fyld: Bærrene svinges på panden i lidt lynghonning tilsat en smule Grand Marnier.
Fordel bærrene på de 8 pandekager. Herefter foldes hver pandekage om bærrene som en prangerpung. En appelsinring, let blancheret i sukkerlage, holder nu sammen på pandekagen, som godt kan tåle et par minutter i ovnen, inden den drysses med flormelis.
Serveres med det samme, evt. ledsaget af en kugle vaniljeis.