Logo

Praliné Marengs tærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 æggehvider
375 g smuttede mandler
2 l. god vaniljeis
500 g jordbær
2 spsk citronsaft
30 g flormelis

Forvarm ovnen til 150°.

Kom bagepapir på 2 plader og tegn en cirkel på 20 cm på hver. Pensl med olie og drys med lidt sukker. Pisk æggehvider stive og tilsæt gradvist 250 g af sukkeret - 1 spsk ad gangen. Pisk til er tykt og blankt og sukkeret opløst. Sprøjt marengsen ud i en spiral i de 2 cirkler. Bag en time, sluk for ovnen og lad afkøle for åben ovndør.

Praliné:
Kom bagepapir på en plade og kom mandlerne over. Bland resten af sukkeret med ¾ dl vand i en gryde og rør over svag varme til sukkeret er opløst. Bring lagen i kog uden at røre og hæld den over mandlerne når den er gylden. Lad det stivne og blive koldt og knus så mandler i foodprocessor eller med en kagerulle.

Rør isen blød og vend praliné i. Kom en marengsbund i en 23 cm springform med bagepapir, kom isen i og læg den anden bund over. Sæt tærten i fryseren indtil den skal serveres.

Til saucen køres jordbær, citronsaft og flormelis til en jævn sauce i foodprocessor. Tilsæt om nødvendigt lidt vand.. Server med isen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.876 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her