Logo

Piroger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Piroger

 

Brød med fyld: Hamburgers og indbagte pølser er populær mad hos både børn og voksne, og så er det samtidig nem og prisrimelig mad. Her er en opskrifter på piroger.

16-18 stk. Tilberedningstid: ½ time Hævetid: 1 time. Bagetid: 20 min. Fryseegnet

 

#

75 g smør eller margarine

1½ dl mælk

25 g gær

½ tsk salt

1 æg

400 g hvedemel (6½ dl)

Fyld:

75 g røget skinke

3 hårdkogte æg

4-5 spsk flødeost

1-2 tsk fransk sennep

1 spsk fintklippet purløg

æg til pensling

*

1. Smelt fedtstoffet og bland det med mælken.

Lad det blive fingervarmt.

Udrør gæren heri.

Kom salt, sammenpisket æg og mel i og ælt dejen sammen.

Lad dejen hæve på et lunt sted i ¾ time.

 

2. Hak skinke og æg og rør det sammen med flødeost, sennep og purløg.

 

3. Ælt dejen let sammen og udrul den til en tynd plade.

Skær dejen i cirkler med en diameter på 12 cm.

 

4. Læg ½ spsk fyld på hver dejcirkel.

Pensl kanterne godt med æg og fold dem over hinanden.

Tryk dem godt sammen.

 

5. Lad piroggerne efterhæve på bageplade beklædt med bagepapir i 10 min.

Pensl med æg og bag dem midt i ovnen ved 200 °C i 20 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.649 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her