Dej:
125 g hvedemel
1 æg
3 dl sødmælk
ca. 30 g smør til bagning
Citrussirup:
1 dl citronsaft
2 dl orangesaft
fintstrimlet (juliènne) af 2 usprøjtede
appelsiner
140 g sukker
Souffléfyld:
Reven skal af 2 usprøjtede
citroner
2 spsk citronsaft
æggehvider fra 2 æg
125 g sukker
Dej: Pisk hvedemel, æg og sødmælk godt sammen og sigt den for at fjerne eventuelle klumper.
Lad den hvile i 10 min.
Varm lidt smør på en crêpespande (ca. 18 cm. i diameter) og bag pandekagerne ca. 1 min. på hver side.
Kan bages et par dage før.
Skal da opbevares i køleskab, tildækket med film så de ikke bliver tørre.
Citronsirup:
Alle de nævnte ingredienser bringes i kog i en mellemstor gryde og koger i ca. 5 min.
Hæld siruppen i en skål og lad den køle af.
Denne sirup kan ligeledes laves et par dage i forvejen.
Souffléfyld:
Hér er der ingen vej uden om. Dette kan ikke laves klar i forvejen.
Pisk citronskal- og saft sammen med æggehviderne.
Når det begynder at stivne, tilsættes sukkeret lidt ad gangen, imens der stadig piskes som en vild.
Piskningen fortsættes til det hele er meget stift og blankt.
Dæk den ene halvdel af pandekagen med fyld og fold den sammen i kvarter.
Placeres på bageplade, beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn, indstillet på 200°C.
Bages i 6-8 min., eller til fyldet hæver og har taget en fast konsistens.
Serveres straks !