Pandekager:
2 æg
45 g hvedemel
1 spsk sukker
50 g smeltet smør
1 dl sødmælk
saft af ¼ citron
Chokoladecreme:
½ l piskefløde
150 g mørk chokolade
saft og skal af ½ appelsin
Tilbehør:
4 tynde strimler appelsin
saft af 4 appelsiner
120 g flormelis
2 spsk Maizenamel
40 g marcipan i strimler
4 blommer
Chokoladecreme: Fløden koges op med chokolade, saft og reven skal af en halv appelsin.
Stilles kold til næste dag og piskes op til cremet konsistens.
Pandekager: Ingredienserne til pandekagerne piskes godt sammen. Pandekagerne bages gyldne og så tynde som muligt.
De stegte pandekager afkøles helt.
Der lægges en god skefuld chokoladecreme på hver pandekage, der foldes op til en pose og ombindes med en blancheret appelsinstrimmel.
Stilles koldt.
Tilbehør: Appelsinsaft og flormelis koges op og jævnes med Maizenamel udrørt i lidt koldt vand.
Marcipan rives på rivejern eller råkostjern.
Ristes på en tør pande til det bliver letgylden.
Blommerne skæres i både.
Den kolde appelsinsauce hældes på tallerkenen, herpå placeres pandekagen og der pyntes af med marcipan og blommer.
Tips: Alle frugter kan anvendes. Lav eventuelt en appelsinkompot istedet for marcipanen.