4 æg delt i blomme og hvide
4 spsk sukker
1 ½ dl yoghurt natural
2 dl hvedemel
1 nip salt
25 g smør til bagningen
400 g friske eller frosne optøede blandede bær, fx. hindbær,brombær
og ribs.
Pisk æggehviderne til hårdt skum. rør sukkeret i lidt af gangen.
Pisk æggeblommerne i yoghurten.
Rør hvedemel og salt i til en glat dej.
Vend først en tredjedel af æggehvideskummet i og derefter resten af
det.
Smelt lidt smør på en stor stegepande.
Bag 3 pandekager af gangen ved at hælde ca. ½ dl dej i 3 klatter på
stegepanden.
Bag på middelvarme indtil pandekagerne er faste og vend dem.
Bag indtil de er gylden brune.
Gentag med resten af dejen. Kom smør på stegepanden mellem hver
bagning.
Hold pandekagerne varme, servér med bærene.
Tips: Du kan lave en bærkompot på fx. blåbær, ribs eller stikkelsbær.
Kom 150 g friske eller frosne bær på en pande med 1 dl sukker og en nip
st. kanel. Varm op, rør rundt og lad det småkoge i ca. 10 min. tilsæt 1-2
spsk. vand hvis der behøves mere væske.
Du kan også købe frosne bær og så optø dem i en skål med sukker og
måske lidt vand. der skal meget sukker til hvis bærene skal være søde.