¾ dl mælk
45 g havregryn
1 æg
30 g finthakkede mandler
15 g hvedemel
15 Atwel eller 30 g sukker
½ tsk bagepulver
sødemiddel svarende til 20 g sukker, afhængig af, hvor søde pærerne er
2-3 pærer (ca. 300 g)
Lun mælken og hæld den over havregrynene.
Lad dem trække i 30 min.
Ægget piskes og Atwel eller sukker sigtes i æggemassen under piskning.
De udblødte havregryn røres i æggemassen.
Hvedemel, bagepulver og de hakkede mandler blandes og tilsættes sammen med sødemiddel.
Pærerne skrælles og skæres i både.
En springform eller tærteform (20-22 cm i diameter) smøres og pærestykkerne fordeles i formen.
Dejen fordeles over pærerne.
Tærten bages i en 180ºC varm ovn i ca. 30 min.