Her er en elegant, fransk dessert blevet omdannet til en kage. Pære belle Helene består som regel af vaniljeis serveret med en henkogt eller frisk, halv pære og overhældt med chokoladesauce.
12 stk. cupcakes:
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
200 g god, mørk chokolade (mindst 55 % kakao)
125 g smør
130 g sukker
3 æg, delt i blommer og hvider
1 knivspids salt til æggehviderne
2 pærer (friske eller henkogte) afdryppede og skåret i små stykker
+ 1 pære skåret i både på langs til pynt
mandelflager
Chokoladesauce (du kan også bruge en færdigkøbt):
100 g sukker
1 spsk mel
3 ½ dl sødmælk
90 g god, mørk chokolade (mindst 55 % kakao) i små stykker
30 g smør, skåret i små stykker
1 tsk vaniljeessens
A. Varm ovnen op til180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
Smelt chokolade og smør i en skål over en gryde med simrende vand eller i en mikroovn.
Tag det af, så snart det er smeltet, og rør sukker i.
Bland det godt.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør godt efter hver af dem.
Tilsæt de tørre ingredienser og pisk dejen, til den er glat, og alt melet er optaget.
B. Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Hak 2 pærer i små stykker, og vend dem omhyggeligt i dejen.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Chokoladesauce:
Bland sukker og mel i en lille skål, og stil det til side.
Varm mælk og chokolade i en tykbundet gryde over svag varme, til chokoladen netop er smeltet.
Rør den glat med en træske.
Kom de tørre ingredienser i chokoladen, og bland det godt.
Lad saucen simre i 5 minutter, mens du hele tiden rører.
Tag den af blusset, og rør smør og vaniljeessens i.
Øs den varme chokoladesauce over kagerne, eller dryp lidt af den på toppen af hver af dem.
Pynt med pæreskiver, drys evt. med mandelflager.