Logo

Pære belle Helene cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pære belle Helene cupcakes

Her er en elegant, fransk dessert blevet om­dannet til en kage. Pære belle Helene består som regel af vaniljeis serveret med en henkogt eller frisk, halv pære og overhældt med chokoladesauce.

 

12 stk. cupcakes:

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

200 g god, mørk chokolade (mindst 55 % kakao)

125 g smør

130 g sukker

3 æg, delt i blommer og hvider

1 knivspids salt til æggehviderne

2 pærer (friske eller henkogte) afdryppede og skåret i små stykker

+ 1 pære skåret i både på langs til pynt

mandelflager

 

Chokoladesauce (du kan også bruge en færdigkøbt):

100 g sukker

1 spsk mel

3 ½ dl sødmælk

90 g god, mørk chokolade (mindst 55 % kakao) i små stykker

30 g smør, skåret i små stykker

1 tsk vaniljeessens

 

A. Varm ovnen op til180°C.

Bland mel og bagepulver, og stil det til side.

Smelt chokolade og smør i en skål over en gryde med simrende vand eller i en mikroovn.

Tag det af, så snart det er smeltet, og rør sukker i.

Bland det godt.

Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør godt efter hver af dem.

Tilsæt de tørre ingredienser og pisk dejen, til den er glat, og alt melet er optaget.

 

B. Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Hak 2 pærer i små stykker, og vend dem omhyggeligt i dejen.

 

C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Chokoladesauce:

Bland sukker og mel i en lille skål, og stil det til side.

Varm mælk og chokolade i en tykbundet gryde over svag varme, til chokoladen netop er smeltet.

Rør den glat med en træske.

Kom de tørre ingredienser i chokoladen, og bland det godt.

Lad saucen simre i 5 minutter, mens du hele tiden rører.

Tag den af blusset, og rør smør og vaniljeessens i.

 

Øs den varme chokoladesauce over kagerne, eller dryp lidt af den på toppen af hver af dem.

Pynt med pæreskiver, drys evt. med mandelflager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.724 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her