175 g havre- eller hvedekiks
50 g smør
Fyld:
5 dl kvark
saften af 1 citron
1 dåse abrikoser (100 g evt. ferskner)
1 ½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
3 dl piskefløde
10 blade husblas
Pynt: 1 dåse abrikoser
Gelé:
3 blade husblas
2 ½ dl saft fra abrikoserne
Springform diameter ca. 20 cm og bagepapir
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
Findel kiksene og bland dem med smeltet smør.
Foer springformen med bagepapir.
Kom kikseblandingen i springformen.
Pres blandingen til et godt, fast lag.
Rør kvark med citronsaft.
Hæld væden fra den ene dåse abrikoser.
Skær dem i små stykker.
Bland stykkerne med kvarken.
Smag til med sukker og vaniljesukker.
Vrid husblasen.
Smelt den i ½ dl frugtsaft.
Rør det i kvarkblandingen.
Pisk fløden, vend den i og hæld over kikseblandingen.
Sæt formen i køleskabet i ca. 2 timer.
Til geleen lægges husblasen i koldt vand ca 10 minutter.
Læg abrikoserne med den buede side opad på kvarkkagen.
Vrid husblasen og smelt den i ½ dl frugtsaft.
Resten af saften tilsættes og hældes over tærten, når saften begynder at stivne.
Stil kagen koldt (helst ikke mindre end 8 timer), inden den serveres.