Her er de sødeste små fyldte reder - brug dem for eksempel til børnenes påskeægsjagt.
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Glasur:
275 g chokolade. revet i tykke flager
2 spsk piskefløde
100 g mørk chokolade, hakket
54 minichokoladeæg med sukkerskal
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Varm mørk chokolade og fløde op i en lille gryde over lav varme.
Rør forsigtigt rundt, til det er blandet.
Tag gryden af varmen, og rør videre, til blandingen er glat.
Smør glasuren på kagerne.
Pynt hver kage med hakket chokolade og tre miniæg.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Sølvægreder
Følg basisopskriften.
Erstat chokoladeæggene med 54 sølvfarvede mandler med sukkerskal.
Æggereder med appelsinsmag
Følg basisopskriften.
Tilsæt 1 tsk appelsinekstrakt til chokoladeglasuren.
Æggereder med chokolade
Følg basisopskriften.
Fold 100 g mørke chokoladeknapper i dejen, når den er rørt sammen.