Serveres lune til supper, æggeretter, salater,
grønsagsretter eller på ostebordet.
16 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 1¼ time.
Bagetid: 18-20 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
2 dl vand
1 dl fløde (13%)
2 spsk smør
1 tsk salt
500 g hvedemel (8 dl)
Til fyld og pensling:
100 g flødeost
1 æg
3 spsk reven ost
3 spsk sesamfrø
*
1. Smuldr gæren og udrør den i det lune vand.
Tilsæt kold fløde, blødgjort smør, salt og ca. halvdelen af
melet.
Bland alt godt og slå dejen godt sammen med en træske.
Ælt resten af melet i med hænderne til dejen er smidig og
blank.
Lad dejen hæve på et lunt sted i ca. 1 time.
2. Ælt dejen let sammen og del den i to portioner.
Udrul hver portion til en rund, tynd plade.
Del hver plade til 8 trekanter.
Læg lidt flødeost på hver.
3. Rul trekanterne sammen fra den brede ende og læg dem med
snippen nedad mod bagepladen. Bøj dem til horn og lad dem efterhæve tildækket i
15-20 min.
4. Pensl med æg og drys reven ost og lidt sesamfrø på.
Bag på midterste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min.