Logo

Ostehorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostehorn

 

Serveres lune til supper, æggeretter, salater, grønsagsretter eller på ostebordet.

16 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 1¼ time. Bagetid: 18-20 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

2 dl vand

1 dl fløde (13%)

2 spsk smør

1 tsk salt

500 g hvedemel (8 dl)


Til fyld og pensling:

100 g flødeost

1 æg

3 spsk reven ost

3 spsk sesamfrø

*

1. Smuldr gæren og udrør den i det lune vand.

Tilsæt kold fløde, blødgjort smør, salt og ca. halvdelen af melet.

Bland alt godt og slå dejen godt sammen med en træske.

Ælt resten af melet i med hænderne til dejen er smidig og blank.

Lad dejen hæve på et lunt sted i ca. 1 time.

 

2. Ælt dejen let sammen og del den i to portioner.

Udrul hver portion til en rund, tynd plade.

Del hver plade til 8 trekanter.

Læg lidt flødeost på hver.

 

3. Rul trekanterne sammen fra den brede ende og læg dem med snippen nedad mod bagepladen. Bøj dem til horn og lad dem efterhæve tildækket i 15-20 min.

 

4. Pensl med æg og drys reven ost og lidt sesamfrø på.

Bag på midterste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.086 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her