3 dl mælk
50 g gær
100 g smeltet margarine
75 g revet cheddar, gruyere eller emmentaler
1 tsk salt
1 spsk oregano
1 dl grahamsmel
550 g hvedemel
Pensling:
Sammenpisket æg
1 spsk oregano eller merian
Pynt:
8-10 laurbærblade eller grene af rosmarin.
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Tilsæt margarine, ost, salt, oregano, grahamsmel samt det meste af melet.
Ælt dejen glat og smidig med resten af melet og sæt den til hævning
tildækket på et lunt sted.
Slå dejen ned og del den i 16 lige store dele, der trilles til boller.
Læg bagepapir på en bageplade, begynd med én bolle og læg en række
med 5 boller ovenover.
I næste række lægges 4 boller, i den følgende 3 boller, derefter 2 og slut med 1 bolle på toppen.
Lad brødet efterhæve i en halv times tid, pensl det med æg, drys
oregano på og bag brødet ved 225° i ca. 15 min., til det er gyldent.
Pynt med laurbærblade eller grene af rosmarin og server brødet lunt.