Logo

Ostebulgurboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne opskrift på boller med ost og bulgur er meget let at følge. Bollerne smager super dejligt og kan bruges til for eksempel eftermiddagskaffen eller i madpakken i stedet for rugbrød.

 

16 stk.

Tilberedningstid: ca. 2 ¾ time arbejdstid: ca. 25 min.

 

25 g gær (½ pakke)

5 dl vand

175 g bulgur (ca 3 dl)

200 g revet ost

1 spsk groft salt

ca. 500 g hvedemel (8 dl)

pensling: ½ dl olivenolie

*

 

Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.

Tilsæt bulgur, salt, ost og ca. ¾ af melet.

Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være fugtig og smidig.

Lad den hæve tildækket ca. 1 ½ time ved stuetemperatur.

Ælt dejen igennem og del den. Tril to pølser og del hver i 8 stykker.

Form boller og sæt dem på bageplade med bagepapir.

 Lad dem efterhæve ca. 30 min. og pensl med olivenolie.

Bag bollerne midt i ovn ved 225°e i 15-20 min.

Bollerne er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.

Afkøl på rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.596 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her