16 stk.
Tilberedningstid: ca. 2 ¾ time arbejdstid: ca. 25 min.
25 g gær (½ pakke)
5 dl vand
175 g bulgur (ca 3 dl)
200 g revet ost
1 spsk groft salt
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
pensling: ½ dl olivenolie
*
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.
Tilsæt bulgur, salt, ost og ca. ¾ af melet.
Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være fugtig og smidig.
Lad den hæve tildækket ca. 1 ½ time ved stuetemperatur.
Ælt dejen igennem og del den. Tril to pølser og del hver i 8 stykker.
Form boller og sæt dem på bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve ca. 30 min. og pensl med olivenolie.
Bag bollerne midt i ovn ved 225°e i 15-20 min.
Bollerne er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.