Øst møder Vest i disse yndige, små kager med grøn te. Nyd dem til en kop grøn te om eftermiddagen eller som dessert efter en orientalsk inspireret middag.
12 stk. cupcakes:
Grøn te-dej:
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk japansk pulveriseret grøn te
2 æg, delt i blommer og hvider
1 knivspids salt til æggehviderne
100 g flormelis
50 g finthakkede eller malede mandler
100 g smør ved stuetemperatur, skåret i små stykker
Yin-yangglasur:
375 g sukker
2 pasteuriserede æggehvider
1 knivspids salt
sort pastafarve og sølvkugler til pynt
A. Varm ovnen op til180°C.
Bland mel, bagepulver og tepulver, og stil det til side.
B. Pisk æggeblommerne med flormelis, til de er lyse.
Tilsæt mandlerne og pisk godt.
Tilsæt smørret, og pisk dejen glat.
Bland de tørre ingredienser grundigt i.
C. Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Glasur: Pisk sukker, æggehvider og salt med en elpisker, til alt er blandet.
Skru piskeren op til højeste fart og pisk, til massen er meget tyk og luftig.
Del den i to skåle og farv den ene halvdel af glasuren sort, og lad den anden være hvid.
Overtræk de afkølede kager med en yin-yangfigur, og pynt med en sølvkugle på den sorte del af kagen.