Logo

Oreganobrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g smør
4 dl mælk
1 dl kærnemælk
25 g gær
1 spsk sukker
2 tsk groft salt
4 fed knust hvidløg
1 spsk tørret oregano
400 g sigtemel (ca. 8 dl)
ca. 350 g hvedemel (ca. 6 ½ dl)
 
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingrediencer (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx. et låg og lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 ½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt.
resten af melet).
Rul dejen ud (28x40 cm) og læg den på en plade med bagepapir.
Rids brødet næsten igennem, så der dannes tern (4x4 cm), og lad det
efterhæve ca. 45 min.
Pensl brødet med æg og drys oregano over.
Bag det ca. 20 min. i ovnen ved 225ºC.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.779 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her