50 g smør
4 dl mælk
1 dl kærnemælk
25 g gær
1 spsk sukker
2 tsk groft salt
4 fed knust hvidløg
1 spsk tørret oregano
400 g sigtemel (ca. 8 dl)
ca. 350 g hvedemel (ca. 6 ½ dl)
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingrediencer (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx. et låg og lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 ½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt.
resten af melet).
Rul dejen ud (28x40 cm) og læg den på en plade med bagepapir.
Rids brødet næsten igennem, så der dannes tern (4x4 cm), og lad det
efterhæve ca. 45 min.
Pensl brødet med æg og drys oregano over.
Bag det ca. 20 min. i ovnen ved 225ºC.