Dej:
250 g smør el. margarine
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
150 g hvedemel
3 strøgne tsk bagepulver
Marengsdej:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g hasselnødder (kan undlades)
Fyld:
4 dl fløde
4 dl cremefraiche 18 %
Frugt:
jordbær og dåse ferskner eller hvad man synes
*
Smør og sukker piskes hvidt og skummende
Ægblommer tilsættes en ad gangen
Hvedemel og bagepulver blandes
Vendes i skiftevis med mælk
Smøres i en form/bradeplade 30x40 cm med kant
Æggehviderne piskes meget stive, sukker tilsættes samt vanilje
Marensdejen smøres på den ubagte dej og drysses evt. med nødder
Bages på nedereste rille 200ºC i 30 min.
Pyntes med flødecremen og frugter.
Tips: Læg evt. ekstra bagepapir i bunden, da den er slem til at blive sort i bunden (eller brug silicone bageunderlag under bagepapiret).