I Grækenland bager man ofte noget ind i brødet. Det kan være
urter, æg eller som her oliven, som giver brødet en spændende smag
• Anvend syrnet fløde eller letmælksyoghurt, så skærer du
ned på fedtet. Olivenolie indeholder meget enkeltumættet fedt.
Forberedelse 30 min. + hævning. Tilberedning 30 min. 16
skiver
# Råvarer til Olivenbrød fra Grækenland
25 g gær
2½ dl syrnet fløde eller letmælksyoghurt
½ tsk salt
2 spsk olivenolie
5-6 dl hvedemel
FYLD:
100 g sorte oliven uden sten
1 tsk tørret estragon
*
Fremgangsmåde:
1 Del gærpakken diagonalt så du får 25 g.
Smuldr gæren ned i en skål og tilsæt stuetempereret syrnet
fløde eller yoghurt.
Rør til gæren er opløst.
2 Tilsæt salt, olie og det meste af melet.
Rør dejen kraftigt i maskine eller i hånden.
Den skal være fast og smidig.
Drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket i 30-45
min. til dobbelt størrelse.
3 Tag dejen op på et melet bord og ælt den med resten af
melet.
Del dejen i to dele, en stor (¾ af dej en) og en lille.
4 Rul den store del ud til et rektangel, 20x40 cm.
Halver olivenerne og læg dem midt på.
Drys med estragon og rul dejen sammen.
5 Form det lille dej stykke til 2 eller 3 tynde pølser,
noget længere end rullen.
Flet eller tril dem sammen og læg den ovenpå brødet.
Fæstn enderne godt på undersiden af brødet.
Lad det hæve tildækket i ca. 30 min.
6 Bag brødet nederst i ovnen ved 200 °C, ca. 30 min.
Lad det svale af på en rist under et klæde.
Tips & råd
Lav et lækkert oste brød.
Fyld da brødet med groftreven parmesanost i stedet for
oliven og estragon.
Det er også godt at anvende soltørrede tomater i brødet.
Hak eller klip tomaterne fint, sammen med frisk rosmarin og
fyld brødet som opskriften anviser.
PR. SKIVE: Energi: Kcal 120 = kJ 504
Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 4 g (30%) Fibre 1 g