50 g gær
1 kop mælk
300-350 g hvedemel
150 g margarine
2 æg
150 g sukker
lidt salt
150 g margarine
150 g sukker
evt. rosiner eller sukat eller kardemomme
perlesukker
Gæren opløses i fingervarm mælk.
Margarine smuldres i melet.
Æggene piskes let sammen med en gaffel. Husk at gemme lidt til at
pensle med senere.
Sukker og salt piskes i æggene.
Alt æltes hurtigt sammen.
Alt til fyldet piskes sammen.
Dejen rulles ud, og fyldet lægges på.
Dejen lægges henover og formes som en kringle.
Kringlen stilles til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Pensles med æggene, og perlesukker drysses over.
Bages ved 200ºC i 15-20 minutter.
Tips: Kringlen kan laves færdig dagen før og hæve koldt natten over
(gæren skal her opløses i kold mæk), så den blot skal bages om
morgenen. Og man har en dejlig varm fødselsdagskringle.