Logo

Norske klejner 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hvedemel
25 g gær
1 spsk sukker
revet skal af en citron
2-3 tsk kardemomme
150 g smør
3 æg
2 ½ dl mælk
Ca. 3 pk palmin til kogning
 
Glasur:
Flormelis
vand
gul konditorfarve
 
Mælk lunes med smørret, gær røres i.
Sukker, kardemomme, citronskal og sammenpiskede æg blandes i.
Bland melet i lidt efter lidt og dejen hæver i ½ time.
Rulles ud, skæres og formes til klejner.
Koges i palmin til de er lysebrune på begge sider.
Lav en tyk glasur af flormelis og vand, tilsæt gul konditorfarve.
Pynt klejnerne med glasuren.
 
Tips: Klejnerne kan fryses og lunes igen.
Husk dog ikke at komme glasuren på, inden de bliver frosset ned.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (14 stemmer)
Siden er blevet set 5.818 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her