Dej til 2 tærter:
200 g hvedemel
100 g margarine
50 g flormelis
1 æg
Creme til 1 tærte:
2 ½ dl mælk
2 æggeblommer
50 g sukker
2 spsk Maizena
1 spsk reven citronskal
saft af 1 citron
Fyld til 1 tærte:
1 dåse blandet henkogt frugt evt. lidt hakkede nødder til pynt.
Alle ingredienser til dejen køres sammen i foodprocessoren.
Ellers smuldres hvedemel og margarine fint, sukkeret blandes i, og dejen samles med ægget. Den er ret fugtig.
Dejen deles og rulles ud på et melet bord.
Fold dejen sammen to gange på tværs, så den er nem at flytte med, og læg den i formen.
Lad 2-3 cm hænge ud over formens kant.
Prik dejen tæt med en gaffel, bag kagen ca. 8 minutter ved 200°C og skær den overskydende dej væk.
Bag lidt længere indtil tærten er sprød og gylden.
Tag den ud og lad den køle helt af.
Åbn dåsen med frugt og lad saften løbe fre.
Pisk alle ingredienser til cremen sammen og varm den igennem under omrøring.
Når cremen er tyk og boblende tages den fra varmen.
Pisk regelmæssigt, mens den køler af.
Tærteskallen lægges på et fad, den kolde creme hældes i skallen, og tærten pyntes med frugt og nødder.
Tips: Dejen kan de lave i foodprocessoren, dele i to dele og fryse ned,
indtil den skal bruges. Lav flade pakker, så tør de hurtigt. Tærten
bages i en form, køles helt af og fyldes med god creme og en dåse
velafdryppede frugter.