Dej:
150 g hasselnødder
3 æg
2 dl sukker
½ tsk bagepulver
Frosting:
50 g smør
3 dl flormelis
5 spsk kakao
2 spsk fløde
1 æggehvide
Garnering:
25 hele hasselnødder
Mal nødderne i en kværn eller blender.
Kom æg, sukker og bagepulver i en skål og rør det til en jævn dej.
Rør de malede nødder i dejen.
Beklæd en springform, ca 22 cm i diameter, med bagepapir.
Hæld dejen i og bag den på nederste rille ved 175°C i ca 40 min.
Tag nøddebunden ud og lad den køle lidt.
Træk bagepapiret af.
Opbevar nøddebunden i alufolie til den er helt kold.
Rist nødderne til garneringen ved 175°C i ca 10 min.
Gnid dem mellem hænderne, så den brune skal ryger af.
Smelt fedtstoffet og rør flormelis, kakao og fløde i det.
Rør i det til det er blevet koldt.
Pisk æggehviden stiv og bland den i frostingen.
Bred frostingen over kagen og pynt med nødderne.
Tips: Det er vigtigt, at dejen til bunden bliver pisket og ikke rørt.