150 g hasselnøddekerner
3 æg
2 dl sukker
½ tsk bagepulver
Frosting:
50 g smør eller margarine
3 dl flormelis
5 spsk kakao
2 spsk fløde
1 æggehvide
Garnering:
25 hele hasselnøddekerner
Tilbehør : Flødeskum
Mal nødderne i en kværn eller en blender.
Kom æg, sukker og bagepulver i en skål og rør det sammen til en jævn dej.
Rør de malede nødder i dejen
Beklæd en rund form, ca 22 cm i diameter; med bagepapir.
Hæld dejen i og bag kagen ved 175°C i ca 40 min.
Tag nøddebunden ud og lad den køle lidt. Træk bagepapiret af.
Opbevar nøddebunden i alufolie til den er helt kold.
Rist nødderne til garneringen ved 175°C i ca 10 min.
Gnid dem mellem hænderne, så den brune skal ryger af.
Smelt fedtstoffet og rør flormelis, kakao og fløde idet.
Rør i det til det bliver koldt.
Pisk æggehviden stiv og bland den i frostingen.
Bred frostingen over kagen og pynt med nødderne