Ved første blik ligner kagerne rugbrødssnitter, men skinnet bedrager -de smager som en blanding af konfekt og småkage. Lidt som kransekage med valnødder og ekstra lækre dyppet halvt i chokolade.
Læg dem i små æsker, foret med silkepapir, så har du en lækker gave.
200 g valnøddekerner, helst nyknækkede
200 g rørsukker, knuses i en blender, så kornene ikke er for store
1 ½ tsk stødt kanel
2 store knsp. stødt nellike
1 æg
mørk, bitter chokolade til pynt
Mal nøddekernerne fint, og bland dem med sukker, kanel og nellike.
Tilsæt sammenpisket æg lidt ad gangen, og ælt massen sammen.
Udrul den på et stykke flormelisdrysset bagepapir med husholdningsfolie hen over til en firkantet plade, 1 cm tyk.
Skær den i fingerlange og fingertykke stænger, og læg dem på bagepapir på pladen.
Bag kagerne i den 150° varme ovn i 10-12 minutter, til de er tørre.
Lad dem afkøle let på pladen, før de flyttes over på en rist.
Dyp evt. stængerne halvt i smeltet chokolade.