1 ½ kg hvedemel
75 g gær
350 g smør
6 æg
20 g salt
300 g sukker
2 spsk sirup
2 spsk salatolie
citronsaft efter smag
5 dl mælk
Pynt:
1 æggehvide
50 g sukker
50 hakkede nødder
Mælken lunes, og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen indtil den er ensartet. Hæver i ca. 15 min et lunt sted - tildækket.
Dejen deles i tre dele som formes til franskbrød og lægges i
franskbrødsforme. Hæver igen ca. 45 min på et lunt sted - tildækket.
Inden brødene sættes i ovnen, stryges de med æggehvide og drysses
med sukker og nødder (husk nødderne først).
Bages på ovnens nederste rille ved 200-220°C ca. 30 min.
Egner sig til dybfrysning, husk at fryse brødet ned medens det er
håndvarmt.