Boller
180 g kornkammeret's økologisk musli (12 spsk )
2,5 dl yoghurt
4,0 dl koldt vand
30 g sukker (1 ½ spsk )
15 g salt (tsk )
75 g gær (1 ½ pakke)
850 g kornkammeret`s økologisk hvedemel
100 g olie
Gæren smuldres ud i væsken, sukker, salt og musli røres i. Står 10 minutter - melet tilsættes - dejen blandes sammen - olien tilsættes og der æltes til den er glat og smidig. Dejen sættes til forhævning i 10 minutter - luften slås ud og portionen deles i ca. 35 stk, som formes runde. Bollerne sættes på smurte bageplader eller bagepapir. stilles til efterhævning et lunt sted tildækket med et stykke plast i ca. 35-45 minutter.
Bages i forvarmet ovn: ca. 15 min. ved 240° (varmluftsovn 200°).
BAGETIP:
Ønskes en bolle med mere fylde, kan der tilsættes ekstra solsikkefrø, nødder, rosiner eller lignende. Dejen må ikke være for fast.