Courgetterne gør disse muffins saftige og lækre. Nyd dem til en god kop kaffe eller the. Ca. 24 stk.
3 æg
250 g sukker
½-1 spsk revet ingefær
2 dl vindruekerneolie
250 g hvedemel
50 g grahamsmel
2 tsk bagepulver
½ tsk fint salt
2 små revne courgetter
50 g hakkede valnødder
Pisk æg og sukker hvidt ved høj hastighed, bland ingefæren i.
Pisk olien i i en tynd stråle.
Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og salt.
Rør melblandingen i dejen.
Bland courgetter og valnødder i dejen.
Kom dejen i en sprøjtepose eller en plasticpose, hvor du klipper et hjørne af. Fordel dejen i muffinsformene.
Bag dem i 20 min. ved 190˚C i alm. ovn eller 170˚C i varmluftovn.
Tips: Har du ikke specielle muffinsforme, bruger du to papirsforme sat oven i hinanden, så flyder kagerne ikke ud.
Bag gerne en stor portion, muffins kan fryses og optøs ved stuetemperatur eller i mikroovn. Men de holder sig også godt i en kagedåse eller pose et par dage.
Du kan erstatte ingefæren med 1 tsk vaniliesukker.
Grønsager i portionen: ca. 300 g