Begynd dagen med friskbagte, varme og fiberrige
morgenboller. Bollerne smager godt og er gode for maven
• Grahamsmel er fuldkornsmel af hvede • Knækket hvede er
groft knuste hele hvedekorn.
Forberedelse 20 min. + hævning. Tilberedning 20-25 min. 15
boller
# Råvarer til Morgenboller grove
4 dl grahamsmel
+ 2-3 spsk mel til at drysse med
1½ dl hvedemel + mel til udrulningen
2 dl knækket hvede
1½ dl mælk
1 tsk honning
50 g gær
½ tsk salt
½ tsk stødt anis
½ tsk stødt koriander
*
Fremgangsmåde:
1 Hæld 1½ dl kogende vand over den knækkede hvede i en skål
og lad det stå i 10 min.
Tilsæt mælk og honning og lad blandingen blive lunken.
2 Hæld imens de to slags mel i en foodprocessor.
Smuldr gæren over og tilsæt salt og krydderier.
Kør maskinen til alt er blandet.
3 Tilsæt væsken med den knækkede hvede og kør maskinen ca. 5
min. til der er dannet en blød dejbolle.
Lad dejen hæve i skålen til dobbelt størrelse, 30-45 min.
Varm ovnen til 225 °C.
4 Læg bagepapir på en plade.
Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem.
Form den til 15 boller og læg dem på pladen.
5 Pensl med vand og drys med grahamsmel.
Lad bollerne hæve under et klæde 15 min.
Bag midt i ovnen 20-25 min.
Lad dem køle af tildækket på en rist.
Server med fx ost og peberfrugt eller tomat, eller godt
pålæg. Prøv også let sødet kirsebærmarmelade.
Tips & råd
Smagssæt gerne bollerne efter egen smag. Der er mange
forskellige krydderier at vælge mellem, fx kommen, oregano, hørfrø og
solsikkefrø. Top bollerne med smagssætningen og bag dem i ovnen som angivet i
opskriften.
PR. BOLLE: Energi: Kcal 110 = kJ 459
Kulhydrat 21 g Protein 4 g Fedt 1 g (8%) Fibre 3 g