20 stykker/portioner
400 g hvedemel
100 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
1 knsp salt
200 g margarine
2 æggeblommer
1 spsk rom
150 g cremefraiche
150 g abrikos marmelade
1,5 dl mælk
150 g sukker
300 g birkesfrø, hele (malede kan bruges)
50 g abrikos marmelade
1 spsk citronskal
100 g rosiner
1 æggehvide
Bland med flormelis, vaniljesukker og en knivspids salt.
Margarine, pisket æggeblomme og rom tilføjes.
Rør så meget cremefraiche forsigtigt i til dejen bliver smidig.
Lad det stå til hvile i køleskabet mindst en time eller natten over.
Rul ⅔ af dejen ud på bagepapir og læg den i en smurt tærteform.
Stryg det med 150 g abrikosmarmelade.
Varm mælken med sukker, indtil sukkeret er smeltet.
Tilføj birkes og varm op. Tag det af varmen.
Bland 50 g abrikosmarmelade i, tilføj citronskal og rosiner.
Fordel birkesmassen i formen.
Resten af dejen deles, skæres i nogle strimler og fordeles som et gitter oven på birkesmassen. Pensl med æggehvide.
Forvarm ovnen til 225°C.
Kagen bages på næstnederste rille ca. 25-30 minutter til dejen er gyldenbrun.
Lad kagen afkøle og skær den i 20 pæne stykker - 261 Kcal pr stykke/portion