Logo

Mohnkuchen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mohnkuchen 

20 stykker/portioner

 

400 g hvedemel

100 g flormelis

1 spsk vaniljesukker

1 knsp salt

200 g margarine

2 æggeblommer

1 spsk rom

150 g cremefraiche

150 g abrikos marmelade

1,5 dl mælk

150 g sukker

300 g birkesfrø, hele (malede kan bruges)

50 g abrikos marmelade

1 spsk citronskal

100 g rosiner

1 æggehvide

 

Bland med flormelis, vaniljesukker og en knivspids salt.

Margarine, pisket æggeblomme og rom tilføjes.

Rør så meget cremefraiche forsigtigt i til dejen bliver smidig.

Lad det stå til hvile i køleskabet mindst en time eller natten over.

Rul ⅔ af dejen ud på bagepapir og læg den i en smurt tærteform.

Stryg det med 150 g abrikosmarmelade.
Varm mælken med sukker, indtil sukkeret er smeltet.

Tilføj birkes og varm op. Tag det af varmen.

Bland 50 g abrikosmarmelade i, tilføj citronskal og rosiner.

Fordel birkesmassen i formen.

Resten af dejen deles, skæres i nogle strimler og fordeles som et gitter oven på birkesmassen. Pensl med æggehvide.

Forvarm ovnen til 225°C.

Kagen bages på næstnederste rille ca. 25-30 minutter til dejen er gyldenbrun.

Lad kagen afkøle og skær den i 20 pæne stykker - 261 Kcal pr stykke/portion

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her