Dej:
1 l. lunken vand
1 spsk salt
½ dl olie
25 g gær
ca. 1.5 kg hvedemel.
Fyld:
150 g smør
200 g farin
2 ½ tsk Nescafé
Glasur:
25 g smeltet smør
2 spsk stærk kaffe
ca. 150 g flormelis
Bland vand, salt, olie og gær.
Lad det hele hvile i 10-15 min for at få gang i gæren.
Rør melet i lidt efter lidt og ælt dejen grundigt, gerne 5- 10 min.
Lad dejen hæve til mindst dobbelt størrelse.
Når dejen er hævet æltes den igennem nok en gang, deles i to og rulles ud i størrelsen 30x30 cm.
Fyldet fordeles på de to stykker dej og smøres jævnt ud.
Rul dejen til en pølse, skær hver pølse i ca. 10 skiver.
Sæt skiverne på en plade med bagepapir.
Lad igen sneglene hæve så længe som muligt.
Bages ved 200ºC i ca. 25 min..
Efter bagningen stilles sneglene til afkøling før de pyntes med glasuren.