Dej
60 g smør eller margarine
1 ½ dl vand
100 g hvedemel
1 tsk sukker
½ tsk agepulver
2-3 æg
Mørdej
100 g smør eller margarine
150 g hvedemel
2 spsk sukker
1 æggeblomme
Creme
2 ½ dl mælk
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk hvedemel
1 tsk vaniljesukker
Pynt
Flormelis
gelé
bær
Smør og vand koger i en gryde. Kom melet i og rør godt til en fast dej.
Tag gryden fra varmen og rør sukker og bagepulver i.
Rør æggene lidt ad gangen ( dejen skal være fast).
Kom dejboller på bagepladen ( af str. lidt mindre end en tennisbold).
Creme:
Mælken varmes op til kogepunktet.
Pisk æg og sukker let og luftigt.
Rør melet i og tilsæt den kogende mælk.
Hæld det hele tilbage i gryden og varm det under piskning til kogepunktet.
Bland vaniljesukker i og lad cremen afkøle.
Mørdej:
Findel smør og hvedemel, tilsæt sukker og æggeblomme. Saml dejen.
Rul den ud til en tynd plade og udstik små medaljer.
Læg en medalje på hver vandbakkelse og tryk godt mod pladen.
Bag kagerne i ca. 20 min. ved 175-200°C.
Klip en ridse i bunden og fyld kagerne med creme.
Drys med sigtet flormelis og kom et bær eller en klat gelé på toppen.