Logo

Marcipansnegle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
2 ½ dl mælk
1 ½ dl vand
150 g smør eller margarine
12 dl hvedemel
1 tsk hjortetaksalt
2 spsk sukker
1 æg sammenpisket
perlesukker

Fyld:
400 g marcipan
1 æg
2 spsk sukker
1 spsk kanel
½ spsk vaniljesukker

Smuldr gæren ned i en skål.
Smelt fedtstoffet, tilsæt mælk og vand og opvarm det til det er håndvarmt.
Hæld det over gæren og rør til gæren er opløst.
Bland hvedemel, hjortetaksalt og sukker, kom det i skålen og bland det med
væsken.
Arbejd dejen smidig på et melet bord.
Lad den hæve med et klæde over i ca. 30 minutter.
Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til en firkant, ca 35x50 cm.
Bland marcipan og æg og bred det ud over dejen.
Bland kanel, vaniljesukker og sukker og drys det ud over marcipanen.
Rul dejen sammen til to faste ruller.
Skær rullerne i 2 cm. brede skiver og læg skiverne i små papirsforme
med snitfladen opad.
Lad dem hæve på en bageplade i 30 minutter.
Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
Bag sneglene ved 225°C i ca. 8-10 minutter.

Tips: Frosne snegle kan tøes op i en 200°C varm ovn i ca 10 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.035 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her