50 g gær
2 ½ dl mælk
1 ½ dl vand
150 g smør eller margarine
12 dl hvedemel
1 tsk hjortetaksalt
2 spsk sukker
1 æg sammenpisket
perlesukker
Fyld:
400 g marcipan
1 æg
2 spsk sukker
1 spsk kanel
½ spsk vaniljesukker
Smuldr gæren ned i en skål.
Smelt fedtstoffet, tilsæt mælk og vand og opvarm det til det er håndvarmt.
Hæld det over gæren og rør til gæren er opløst.
Bland hvedemel, hjortetaksalt og sukker, kom det i skålen og bland det med
væsken.
Arbejd dejen smidig på et melet bord.
Lad den hæve med et klæde over i ca. 30 minutter.
Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til en firkant, ca 35x50 cm.
Bland marcipan og æg og bred det ud over dejen.
Bland kanel, vaniljesukker og sukker og drys det ud over marcipanen.
Rul dejen sammen til to faste ruller.
Skær rullerne i 2 cm. brede skiver og læg skiverne i små papirsforme
med snitfladen opad.
Lad dem hæve på en bageplade i 30 minutter.
Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
Bag sneglene ved 225°C i ca. 8-10 minutter.
Tips: Frosne snegle kan tøes op i en 200°C varm ovn i ca 10 minutter.