200 g mandler
4 æggeblommer
200 g sukker
1 spsk kartoffelmel med top
4 stiftpiskede hvider
Karamelglasur:
2 dl kaffefløde
150 g sukker
2 spsk sirup
2 spsk smør
Pynt:
letristede mandelsnitter
Mandlerne smuttes, aftørres og males igennem en mandelkværn eller blender.
De pisker sukker og æggeblommer skummende og heri blandes kartoffelmelet og de malede mandler.
De stiftpiskede æggehvider blandes i lidt ad gangen og de sidste vendes let i dejen.
Denne fyldes i en meget velsmurt randform, der rummer ca. 2 liter, og drys formen med rasp.
Kagen bager på en rist på nederste rille ved 200°C i ca. 45 minutter. Prøv med en tandstikker, om kagen er bagt.
Den afsvaler lidt i formen og vendes ud på en rist.
Til karamelglasuren koges fløde, sukker og sirup uden låg ret kraftigt i
15-20 minutter, til glasuren bliver tyk som en sauce.
Nu fordeles smørret i som små klatter og glasuren afsvales, inden den hældes over kagen, der pyntes med ristede mandelsnitter.