Ca. 50 stk
200 g mandler
500 g sukker (ca. 6 dl)
500 g hvedemel (8 dl)
½ tsk bagepulver
4 æg
½ appelsin
½ stang vanilje
Tænd ovnen på 200°c. Hæld kogende vand på mandlerne og smut skallen af. Kom mandlerne i et ovnfast fad eller en bradepande og sæt det i ovnen til de er gyldne, ca. 10 min. Bland sukker, hvedemel, bagepulver og æg sammen med reven appelsinskal og frøene af vaniljen. Ælt dejen med de ristede mandler. Tril 4 aflange stænger på ca. 30 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem øverst i ovn ved 200°c ca. 15 min. Tag stængerne ud og skær dem over diagonalt i stykker på 1-2 cm. Læg dem tilbage på bagepladen og bag dem ca. 15 min. Mere til de er sprøde. De kolde kager opbevares i lufttæt dåse.