2 ½ dl mælk
25 g gær
1 tsk salt
½ tsk sort peber
50 g sojamalt
1 æg
500 g hvedemel
Pensling:
sammenpisket æg
kommen
Mælken lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, peber, malt, æg og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig.
Dejen rulles ud i en plade ca. 1 cm. tyk, som lægges sammen til en firkant.
Dejen lægges på en meldrysset tallerken, og et viskestykke lægges over.
Hæver ca. 30 minutter et lunt sted.
Dejen rulles atter ud ca. 1 cm tyk.
Dejen stikkes ud med et glas ca. 8 cm. i diameter.
Glasset dyppes i hvedemel, for ikke at hænge fast i dejen.
Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine.
Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 15 minutter et lunt sted.
Pensles med æg og drysses med kommen.
Ovnen opvarmes til 220ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Bollerne bages på midterste ovnribbe 10-15 minutter.
De færdige boller afkøles på en bagerist.