Logo

Makronlinser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Makronmasse:
200 g bittermasse (marcipan)
600 g sukker
150-175 g æggehvider (ca. 5 stk)
 
Linsedej / mørdej:
250 g hvedemel
125 g flormelis
1 æg
10 g vanilje
 
Makronmasse:
Masse og sukker arbejdes sammen. Hviderne tilsættes lidt efter lidt, og
det hele gennemarbejdes til massen er jævn.
Linsedej/mørdej:
Det hele pusles sammen med hænderne til dejen er glat; stilles på køl i en
time eller to.
Linsedej rulles ud på et melet bord til 3 mm tykkelse, stikkes ud med glas
eller udstikker ca. 1 cm større end den form, som ønskes brugt (aluforme
er udmærkede).
Linsedejen skal fylde bunden og sættes 1 cm op ad formens kant.
Lidt hindbærmarmelade smøres på bunden og derefter ca. en tsk kagecreme ovenpå, som også smøres ud.
Hindbær og creme dækkes derefter af makronmassen.
Smalle strimler af linsedej lægges i et mønster oven på kagen.
Bages ved 170-175ºC. i ca. 20-25 min. til de er gyldne.
Tages ud af formene, mens de er lune, og stilles til afkøling på en rist. 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.412 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her