Makronmasse:
200 g bittermasse (marcipan)
600 g sukker
150-175 g æggehvider (ca. 5 stk)
Linsedej / mørdej:
250 g hvedemel
125 g flormelis
1 æg
10 g vanilje
Makronmasse:
Masse og sukker arbejdes sammen. Hviderne tilsættes lidt efter lidt, og
det hele gennemarbejdes til massen er jævn.
Linsedej/mørdej:
Det hele pusles sammen med hænderne til dejen er glat; stilles på køl i en
time eller to.
Linsedej rulles ud på et melet bord til 3 mm tykkelse, stikkes ud med glas
eller udstikker ca. 1 cm større end den form, som ønskes brugt (aluforme
er udmærkede).
Linsedejen skal fylde bunden og sættes 1 cm op ad formens kant.
Lidt hindbærmarmelade smøres på bunden og derefter ca. en tsk kagecreme ovenpå, som også smøres ud.
Hindbær og creme dækkes derefter af makronmassen.
Smalle strimler af linsedej lægges i et mønster oven på kagen.
Bages ved 170-175ºC. i ca. 20-25 min. til de er gyldne.
Tages ud af formene, mens de er lune, og stilles til afkøling på en rist.